עבודת בוגרים: הטיפול הביואורגונומי בלקות למידה – מרב סיריוס

תוכן עניינים

אדם מאובחן כלקוי למידה (מילולי) כאשר הישגיו במבחנים סטנדרטיים בקריאה, בחשבון או בהבעה בכתב, המועברים לו באופן אינדיבידואלי, נמוכים במידה משמעותית מהמצופה על פי גילו, רמת השכלתו ורמת המשכל שלו. ובעיות הלמידה גורמות להפרעות משמעותיות בהישגיו האקדמיים או בפעילויות יום-יום אחרות הדורשות מיומנויות קריאה, חשבון או כתיבה.

מיהי אוכלוסיית לקויי הלמידה?
ילדים עם לקויות למידה הנם לרוב בעלי פוטנציאל שכלי ממוצע ומעלה, אשר מתקשים באחד או יותר מן המיומנויות האקדמיות: קריאה, כתיבה, כתיב או חשבון. קשיים אלה עלולים, מן הסתם, לגרום להנמכה בתפקוד בכל מקצועות הלימוד. הנמכות תפקוד אלה נשענות על קושי באחד או יותר מן המנגנונים הקוגניטיביים הבסיסיים הבאים:

מנגנון קוגניטיבי

פירוט

תפיסה ועיבוד חזותיים 

הבחנה בפרטים, בסמלים גרפים, בכיוונים, בין דמות לרקע וראיית השלם על חלקיו.

תפיסה ועיבוד פונולוגיים 

הבחנה בין צלילים דומים, זיהוי ובידוד צליל מתחילת מילה ומסופה, פירוק ומיזוג מילה ממרכיביה הצליליים ויכולת השמטת חלקים ממילה.

זיכרון חזותי ושמיעתי 

זיכרון לטווח קצר וארוך, שליפה ממאגר זיכרון, זיכרון פעיל, זיכרון תוך כדי עיבוד וזיכרון עם ובלי משמעות.

שפה

היגוי, שליפה ושיום אוטומטי מהיר – אוצר מלים, תחביר ומורפולוגיה.

קשב וריכוז 

היפראקטיביות, תת פעילות ואימפולסיביות.

עיבוד סנסורי 

רגישות יתר חושית או תת-חושית.

תפקוד מוטורי ותפקוד סנסומוטורי 

מוטוריקה גסה ומוטוריקה עדינה.

ליקויים בהתמצאות בזמן ובמרחב. 

 

אל הסממנים האלה נלווים היבטים רגשיים-התנהגותיים שהם תוצאה של הלקות, אך אינם הסיבה לה. ב-DSM-IV הוגדרו שלוש אבחנות נפרדות עבור לקויות למידה שונות: לקות למידה במתמטיקה, לקות למידה בקריאה ולקות למידה בכתיבה. בשנת 2013 פורסם DSM-V, ובו שלוש ההפרעות הללו אוחדו לאבחנה אחת תחת הכותרת “לקות למידה ספציפית”. לאבחנת יחידה זו הוגדרו תת-קטגוריות, כמפורט להלן:

לקות למידה ספציפית עם ליקוי ב…

כולל קשיים אפשריים באחד או יותר מהבאים:

קריאה – דיסלקציה

דיוק בקריאת מילים.
קצב או שטף קריאה.
הבנת הנקרא.

קושי במודעות פונולוגית (מודעות ליחידות הצליליות הבסיסיות שמרכיבות את השפה), קושי בשיום וקושי בתחום מבנה המשפט. איחור ניכר וליקויים בהתפתחות השפה מנבאים, לעיתים, התפתחות דיסלקציה.

קשיים אחרים בקריאה נגרמים בשל קושי בעיבוד המידע החזותי, כגון זיהוי הבדלים בכיוונים והבחנה בין צורות ועוד.

 

הבעה בכתב – דיסגרפיה

דיוק באיות.
דיוק בדקדוק ובפיסוק.
בהירות או ארגון בהבעה בכתב.

 

מתמטיקה – דיסקלקוליה

תובנה מספרית.
שינון עובדות אריתמטיות.
חישוב מדויק או שוטף.
שימוש מדויק במיומנויות מתמטיות.

לקויות קריאה – דיסלקציה

דיסלקציה נרכשת ודיסלקציה התפתחותית:
המקור של לקות קריאה, או דיסלקציה, יכול להיות התפתחותי או נרכש.
דיסלקציה התפתחותית זו הפרעה שקיימת מהלידה (הרעלה בתהליך ההיריון, הפרעות במהלך הלידה, אי ספיקת חמצן לתינוק) וסיבותיה תורשתיות, ולא נגרמה בעקבות אירוע מוחי, חבלת ראש או גידול מוחי.
דיסלקציה נרכשת (אלקציה) זוהי דיסלקציה הנגרמת מאירוע מוחי, חבלת ראש פיזית, דלקת קרום המוח, דלקת אוזניים חריפה או גידול, בדרך כלל אצל אדם שכבר למד לקרוא בטרם הפגיעה. מונח זה מתייחס לרוב לפגיעה ביכולת הקריאה שלא נגרמה כתוצאה מלקות למידה.

איתור מוקדים מרכזיים שעלולים להצביע על קשיים/ לקות למידה/ הפרעת קשב:
נלקח מתוך: 21 נספח א’ 1 מתוך “נהלים להתאמות בדרכי הבחנות” תשע”ח
קריאה והבנת הנקרא:

  • קריאה לא מוטעמת ו/או לא מדויקת
  • קריאה איטית מאוד המקשה על ההבנה
  • חוסר נכונות של התלמיד לקרוא
  • מתן תשובות לא נכונות לשאלות
  • מתן תשובות שאינן קשורות לשאלה
  • בקשת עזרה בכל מטלה של הבנת שאלה כתובה
  • בקשת עזרה במציאת החלק בטקסט העונה על השאלה

כתב וכתיב:

  • כתב היד בלתי קריא
  • שגיאות כתיב בולטות המפריעות להבנת הכתוב
  • רווח לא מקובל בין מילים
  • כתיבה מחוץ לשורות
  • קושי בהעתקה מהלוח
  • התרשמות מהמחברת:
  • דילוג על דפים
  • כתיבה מהסוף להתחלה
  • מחברת “משותפת” לכמה מקצועות
  • כתיבה שאינה נורמטיבית

הבעה בעל פה:

  • הימנעות מהבעה בעל פה
  • התלמיד מחפש מילים כדי להביע את עצמו (“נו, איך קוראים לזה…”)
  • הבעה דלה/ אוצר מילים דל

הבעה בכתב:

  • קושי להתחיל משימות כתיבה
  • עצירות רבות במהלך הכתיבה
  • אוצר המילים דל בעת הכתיבה
  • החסרת מידע חשוב
  • כתיבה בצורת “קודים” (התלמיד מקצר מאוד את דבריו)

קצב ואופן ביצוע העבודה:

  • התלמיד איטי מאוד
  • התלמיד מהיר מאוד (המהירות פוגעת ברמת הביצוע)
  • קושי סיים מטלות
  • אי הבאת ציוד
  • אי הכנת שיעורי בית
  • התלמיד לא מגיש מטלות ועבודות

קשב וריכוז התלמיד:

  • מוסח בקלות
  • תנועתיות יתר
  • קימה מהכיסא בזמן השיעור
  • התנתקות מהשיעור
  • קשיי התארגנות

פערים בתפקוד:

  • פער בין הבעה מילולית בכתב לבין הבעה מילולית בע”פ
  • פער בהישגים בין מבחן רב ברירה לעומת מבחן פתוח
  • פער בהישגים בין תחומי דעת שונים כמו ריאליים לעתירי מלל

קשיים ברכישת הקריאה
על מנת לקרוא בצורה יעילה יש לקשר בין צורת האות לצלילה וכן לצרף את הצלילים הללו למילים. ליקוי ברכישת הקריאה מתבטא בעיקר בקשיים ניכרים בלמידת כללי המיפוי של סימני כתב להגאים. כלומר, ישנה פגיעה ביכולת לקשר בין הצורה החזותית של אות או סימן ניקוד מסוים לצליל שהם מייצגים בשפה המדוברת. הקושי מתמקד באופן ספציפי בפונמות שהן היחידות השפתיות הקטנות ביותר שמהן מורכבות ההברות של המילים, וקשורה להנמכה במודעות פונולוגית המאפיינת את הדיסלקציה. בהתאם לכך, אופי הביטוי של הלקות משתנה בהתאם למאפיינים הספציפיים של שיטת הכתב הנהוגה עבור שפה מסוימת. כך נראה הבדל משמעותי בין קשיי קריאה בשפות אלפביתיות כמו עברית ואנגלית, לבין שפות לוגו גראפיות כמו סינית.

סוגי דיסלקציה
ישנן הגדרות רבות ושונות לדיסלקציה. בנוסף, לאנשים שונים הלוקים בדיסלקציה יש תסמינים שונים וחוּמרה שונה לתסמינים אלה ויש דרכים שונות לחלק את האוכלוסייה הדיסלקטית לתת אוכלוסיות על פי סוגי הדיסלקציה. נכון לשנת 2010, חלוקת הדיסלקטיים לקבוצות לפי סימפטומים ולפי ההסברים המוצעים לסימפטומים משתנה בין קבוצות החוקרים וכל חלוקה כזו היא עדיין שנויה במחלוקת.

דיסלקציה פונולוגית (לקות בעיבוד מידע פונולוגי) – אצל פעוטות היא עשויה להתבטא בקושי בדיבור, בניסוח מילולי ובאוצר מילים דל. בגילאים מבוגרים יותר היא עשויה להתבטא בקשיים בפענוח הקול ובהפעלת מיומנויות קריאה ואיות שכבר נרכשו, בקושי ברכישת איות ובניסוח מסורבל. קשיים אלו משקפים חוסר יעילות של תהליכי העיבוד הפונולוגיים במוח. דיסלקציה פונולוגית מאופיינת ברמת רגישות נמוכה למרווחי זמן במערכת התפישה השמיעתית (כלומר, היכולת לזהות ששני צלילים המושמעים במהירות זה אחר זה אינם צליל אחד). במקרים אילו לא נראית פגיעה ביכולת הבנת שפה דבורה בתנאים נוחים, אך כאשר הסביבה רועשת או כאשר צריך להאזין לשני דברים בו זמנית, הלוקים בדיסלקציה פונולוגית מתקשים בתפיסת הדיבור.

דיסלקציה לקסיקלית (לקות במסלול הלקסיקלי) – מתבטא בקושי בהפיכת מילה כתובה חדשה למילה מובנת, קושי בזכירת איות (המתבטא לרוב גם בדיסגרפיה מסוג בעל סימפטומים דומים).

דיסלקציה וויזואלית (לקות בעיבוד מידע ראייתי) – נשענת על הרעיון שקריאת טקסט מבוססת על תהליך סריקה חזותי המורכב מנעיצות המבט ותנועות הקפצה קצרות של העיניים להמשך השורה. ישנו קושי, במיוחד בגיל צעיר, להבדיל בין דמות לרקע (קושי ביחס לאנשים חסרי לקות ולא לאנשים עם לקות ראייה), קשיים במיקוד המבט בנקודה הרצויה, בסריקה ראייתית, בזכירת מראה כללי של מילה, בהתמקדות באות אחר אות בעת קריאת מילה שאינה מוכרת, בלבול בין אותיות שההבדל הוויזואלי ביניהן הוא הבדל כיוון בלבד (כגון b ו-d, קושי זה עשוי להתבטא גם בדיסגרפיה עם סימפטום דומה). מעבר לכך, דרוש להם מאמץ רב כדי לקרוא והם עשויים לקבל בעקבות הקריאה מיגרנה הממוקדת באזור האחורי של הראש (בשל תהליך הרחבת כלי הדם שסביב אונת הראייה). אומנם במקרים מסוימים של דיסלקציה התפתחותית אכן נעשות שגיאות קריאה חזותיות העשויות להתאים להגדרה זו, אך קשה להאמין כי ליקוי מעין זה עלול לעכב תהליכי רכישת קריאה באופן מכריע וללא פגם נוסף.

דיסלקציה משולבת – המורכבת משניים או יותר מהסוגים שהוזכרו קודם. ככל הנראה, אותו מנגנון פתולוגי גורם אצלם לכל הסימפטומים של כל הקבוצות ואין להם מצב של שני סוגי דיסלקציה הקיימים באופן בלתי תלוי. למעשה, כלל קיומה העצמאי של הדיסלקציה הוויזואלית אינו ברור וייתכן שכל אדם דיסלקטי ויזואלי חייב להיות גם דיסלקטי פונולוגי. הסבר אפשרי למנגנון פתולוגי אחד שמחולל את כל הסימפטומים האלה, הוא קושי בעיבוד נתונים מהיר, שגורר הבנה שטחית לחלקי דיבר והברות, ועשוי להתבטא גם בעיבוד מידע ויזואלי ואפילו מוטורי. חיזוק להסבר זה מתקבל מהקושי בהערכת זמן וחישת זמן שיש לדיסלקטיים רבים. פגם בעיבוד מידע המגיע במהירות גבוהה עשוי לנבוע מפגם באזורי פענוח השפה באונת הצדע השמאלית או בחלקו הימני של המוחון.
יש הכוללים במונח “דיסלקציה” גם את תופעת האלקסיה, שהיא הפרעת קריאה קוגניטיבית נרכשת.
כמו כן, נראה שדיסלקציה מערבת פגיעה כלשהי במערכת העצבים. למשל, לאנשים עם דיסלקציה יש יותר קשיים הקשורים לתפקוד של המוח הקטן לגבי תנועת איברים ושיווי משקל.
ממצא מרכזי אחר היה בהשוואה בין דיסלקטיים סינים, ששפתם נכתבת בכתב סמלים, לבין דיסלקטיים ששפתם נכתבת בכתב פונטי (כגון אנגלית ועוד). נמצא כי בין דיסלקטיים סינים לבין דיסלקטיים דוברי “שפות פונטיות” יש הבדלים באזורי המוח הבעייתיים. ידוע גם, כי דיסלקטיים רבים מוכשרים בציור. ייתכן אפוא כי ב”שפות פונטיות” יהיו אנשים שייחשבו כדיסלקטיים, אך לא כן ב”שפות ציוריות”, ולהפך. בהתאם לכך, נמצא שלאנשים בעלי לקויי קריאה אין פגיעה בזיכרון חזותי-מרחבי אלא רק בזיכרון העבודה המילולי, כנראה כתוצאה משנית של ההנמכה במודעות הפונולוגית אשר פוגעת בלולאה הפונולוגית.

הקשר בין דיסלקציה למודעות פונולוגית, זיכרון עבודה, מהירות שיום וכישורי שפה
נופר ישי-קרין, פסיכולוגית קלינית

מודעות פונולוגית
אחד המאפיינים השכיחים בקרב ילדים עם דיסלקציה הוא ליקוי במודעות פונולוגית, שמתבטא בקושי לפרק מילים לחלקיהן וקושי בכיוון ההפוך –לצרף צלילים למילים. אצל ילדים צעירים – הבחנה בצליל פותח, צליל סוגר, חריזה וחלוקה להברות. אצל ילדים גדולים יותר חלוקת מילים לעיצורים ותנועות ובכיוון ההפוך – הרכבת מילים מתנועות ועיצורים.

הלוקים בדיסלקציה על רקע פונולוגי הם ככל הנראה בעלי רמת רגישות נמוכה למרווחי זמן במערכת התפישה השמיעתית. אצל הסובלים מדיסלקציה חמורה ומובהקת על רקע פונולוגי ניתן לראות קושי בהפרדה בזמן (רזולוציה) בין שני מופעי צליל, גם אם מדובר בצלילים שאינם לשוניים. קושי זה משפיע גם על הבנת דיבור. זיהוי מילים דבורות אינו שונה אצל הלוקים בדיסלקציה פונולוגית, כאשר התנאים הם רגילים. לעומת זאת כאשר הסביבה רועשת או כאשר צריך להאזין לשני דברים בו זמנית, הלוקים בדיסלקציה פונולוגית מתקשים בתפיסת הדיבור.

זיכרון מילולי לטווח קצר
מחקר מטא-אנליזה גדול מצא הבדלים מובהקים בזיכרון לטווח קצר אצל תלמידים עם דיסלקציה לעומת תלמידים לא לקויי למידה.
מתבגרים עם לקויי למידה מצליחים פחות הן בזיכרון לטווח קצר והן בזיכרון עבודה. בתוך אוכלוסיית לקויי הלמידה נמצא שזיכרון עבודה הוא גורם מנבא טוב יותר לגבי יכולת הבנת הנקרא והנשמע ולגבי היכולת לקרוא רשימת מילים, לעומת זיכרון לטווח קצר. קשיים בזיכרון עבודה מתקשרים הן לליקויי למידה והן להישגים אקדמיים נמוכים.

יש לציין שמדובר בזיכרון מילולי-סדרתי בטבעו, של רצף מידע מילולי. בזיכרון העבודה נערכות על פיסות מידע זה גם אופרציות פשוטות בנוסף לזכירה כשלעצמה. אין כאן זיכרון חזותי סימולטני או זיכרון מרחבי. זיכרון חזותי מרחבי ניתן למשל לראות במשחק “זיכרון”, שבו יש לזכור היכן ממוקמים שני קלפים זהים. היכולת החזותית-מרחבית-סימולטנית אינה זיכרון עבודה. לעיתים ניתן לראות פיצוי שהילד עושה, כשהוא מפתח במידה רבה את הזיכרון המרחבי שלו, בהעדר זיכרון עבודה מילולי.

מהירות שיום ועיבוד טמפורלי
מבחני שיום בודקים קצב קריאה של אותיות ומספרים. ילדים עם דיסלקציה מתקשים בשיום מהיר.

הטיפול הביואורגונומי

  1. בדיקת שדות למטפל
  2. בדיקת נוכחות 5 מפריענים למטפל/מטופל: פיסי, רגשי, שכלי (מידע), רוחני, אני.
  3. האם מותר לי לאבחן/לטפל
  4. כאב שבאהבה בין מטפל למטופל
  5. האם קיימת שתלטנות על הבעיה? (פחד לוותר עליה): “כן”/”לא”. (אם כן, “ברז השתלטנות”).
  6. בקשה אנרגטית להצלחת הטיפול/ ריפוי הבעיה.
  7. בדיקת שדות למטופל ולמשלים שלו.
  8. 10 משלימים משניים למטופל.
  9. ניקיון הילה למטפל ולמטופל.
חמסה על :
  1. משלימים מתים
  2. טראומת הלידה
  3. חיתוך מוקדם של חבל הטבור
  4. ברית מילה
  5. נקודות פתיחה סביב הטבור
  6. 3 נקודות פתיחה ראשיות של מח העצמות (קדקוד, שפה תחתונה, דגדגן/עורלה).
  7. 2 בלוטות יותרת הכליה
  8. 4 בלוטות הסרטן
  9. כליה ימנית מורמת
  10. רקמות חיבור
  11. כאב שבאהבה בין המטופל לבין עצמו
  12. טיפול בגופים אנרגטיים: עפעוף באיזה גוף לטפל, חמסה על הגוף שעפעף ועל המשלים שלו, איתור הגורמים כגון: חשיבה שלילית, ביקורת עצמית, כעסים, פחדים, קינאה…טיפול בפחד שיצר את החשיבה השלילית, איתור חורים בהילה וטיפול בחורים, אותם בעזרת צנתר אנרגטי, ערבול המטופל בתדר מתקן של נקודת האפס, לוודא שחזרו 100 שדות אנרגיה לגוף האנרגטי, לבקש שכל איבר שאנו מטפלים בו יטופלו גם הגופים האנרגטיים שלו, לפתוח את הוורטקס.
  13. טיפול בצ’אקרות: בדיקת שדות לכל הצ’אקרות – קדמיות ואחוריות ובאיזה גיל או שנה נחסמו. לנסות לברר מה הסיבה לחסימת הצ’אקרה. טיפול בצ’אקרות חסומות ובמיוחד ב- 3 הצ’אקרות העליונות – חמסה על הצ’אקרה ועל המשלים שלה, טראומות שסגרו את הצ’אקרה – ציר הזמן, גלגולים קודמים, צלקת + בצקת + נקזים – על הטראומה ועל גלגולים, צלקת + בצקת + נקזים – על הצ’אקרה כולה.
  14. טיפול במרידיאניים: נאתר את המרידיאניים החסומים. נעפעף על המרידיאניים החסומים ובני זוגם – גם בצד ימין וגם בצד שמאל. נבקש שהטיפול יכנס לפי שעות המרידיאניים. נעפעף על הגורמים לחסימות.
  15. עפעוף על הנושא “הפרעות קשב וריכוז ולקויות למידה” בספר הטיפולים הביואורגונומי ההוליסטי וטיפול במה שמעפעף.
  16. עפעוף על הנושא “מוחות” בספר הטיפולים הביואורגונומי ההוליסטי וטיפול במה שמעפעף.
  17. מרכוז מוחות – חמסה על מרכוז מוחות, חמסה על תנועת פיתול, חמסה על כדורי פיקוד לציפת המוחות ועל חוליות עמוד השדרה האחראיות על מרכוז מוחות.
  18. עפעוף על הנושא “מצבים נפשיים” בספר ההוליסטי וטיפול בהתאם למה שמעפעף.
  19. עפעוף על הנושא “שמיעה” בספר ההוליסטי וטיפול בהתאם למה שמעפעף.
  20. עפעוף על הנושא “הקול” בספר ההוליסטי וטיפול בהתאם למה שמעפעף.
  21. עפעוף על הנושא “ראיה” בספר ההוליסטי וטיפול במה שמעפעף.
  22. איתור אדם הקצה – שממנו באה התורשה הגנטית. טיפול בטראומה של אדם הקצה – צלקת, בצקת ונקזים. טיפול בטראומה של המטופל כתוצאה מאדם הקצה – צלקת, בצקת ונקזים. לפתוח את הציר ביניהם. כאב שבאהבה ביניהם. ניתוק תלות אנרגטית.
  23. איתור טראומות על ציר הזמן ובגלגולים קודמים – צלקות, בצקות, נקזים.
  24. עפעוף על כל אותיות הא”ב ואיתור טראומות שנוצרו על אותיות מסוימות. טיפול בטראומות שנוצרו בעקבות אותיות מסוימות:
  • בציר הזמן של המטופל: כולל צלקת/בצקת/נקזים במוחו.
  • בציר זמן בגלגולים הקודמים שלו: כולל צלקת שזוכרת מה קרה בגלגולים הקודמים/ בצקת/נקזים במוחו.
  • איתור “אדם קצה” (יתכן יותר מאדם אחד) מעץ המשפחה של המטופל המשפיע על המטופל:
  • “חמסה” על הטראומה של “אדם קצה”.
  • צלקת/בצקת/נקזים במוחו של “אדם הקצה”.
  • “כאב שבאהבה” בין “אדם קצה” למטופל.
  • צלקת/בצקת/נקזים במוחו של המטופל שזוכרים את “אדם הקצה”.
  • מי הוא “איש הקצה”?, מה הייתה איכות חייו? כיצד לדעתך הוא קשור לבעיה איתה המטופל מתמודד?
  • כאב שבאהבה בין המטופל לבין האותיות המסוימות שבהן הייתה טראומה.
  • בעיות איות: בעיה ביחסים עם האב שמייצג סמכות, “איות” – לשים את האותיות לפי ה”סדר” מסמל את האב.
דיסלקציה פירושה: 
  1. אני לא יכול לספר את הסיפור המשפחתי, של השבט שלי, של אבותיי. קונפליקט חשוב של דיס-אינפורמציה / חוסר מידע או מידע מוטעה.
  2. לעיתים דיסלקציה נוצרת כתוצאה ממה שקרה בתחילת ההיריון: “האם אשאיר אותו, האם אוותר עליו?” – האדם רצה שיהיה לו איבר מין של המין הנגדי.
  3. האדם עושה דברים הפוך / לאחור, הופך את המספרים.
  4. ההפך ממה שהאדם רוצה, “אני תמיד ההפך מאחרים”. מדוע לומר הוא במקום לומר היא?”
  5. ילדים מאומצים סובלים, לעיתים קרובות, מדיסלקציה. הם לעיתים קרובות חסרי תחושת מרחב.
  6. דיסלקציה מתוכנתת מראש כי העולם הוא הפוך: ילדים אלה אינם רצויים על ידי המשפחה אליה נולדו והם רצויים על ידי המשפה המאמצת.
  7. אחד ההורים היה ילד למופת בבית הספר ללא קשיי קריאה וצייתן. אבל לא היה מוערך על ידי ההורים שלו. ורמת הקריאה המושלמת שלו הייתה מובנית מאליו. הבן, מבטא את הפתרון המושלם לבעיה שהייתה לאחד ההורים כשהוא היה בבית הספר, שהיא, לא מוערך על ידי הוריו למרות שהצליח בקריאה ולמד היטב.
  8. טראומה בגולגולת מתאונה, ניתוח, ביופסיה של המוח, מתאימה לקונפליקט בצד של המוח שעבר זעזוע או הלם, וגורמת להפרעות בקצב הבסיסי של המוח.
  9. טיפול בטראומה בעץ המשפחתי ובגלגולים בגינה קיימת בעיה של קריאה בצורה טובה.
  10. טיפול בטראומה בעץ המשפחתי ובגלגולים אחורה ומציאת אדם קצה אשר בגללם הילד  קורא כל טקסט פעמיים בכדי להבין.
  11. מפת רגשות.
  12. חיפוש בעץ המשפחתי ובגלגולים אחורה טראומה אשר נאמר לאמא שהיא לא מבינה כלום במהלך ההיריון מדמות סמכותית הקשורה להריון או ללידה. הילד מואשם כמו אמו שהוא לא מבין כלום בבית הספר, למרות שהאם ידעה היטב.
  13. לקיחת קונפליקט של אדם קצה אשר ראה את האותיות בצורה מבולבלת כאשר קרא.
  14. טיפול בטראומה של אדם קצה בגינה הוא קורא באופן איטי.
  15. פחדים : על פחד מריכוז, חמסה על פחד משעמום, פחד מהיצירתיות שלי, פחד להיות רגוע ושליו, פחד שיהיו לי חברים, פחד להתעלם מגירויים חיצוניים, פחד להתעלם מהמחשבות שלי, פחד להיות ממוקד, חרדות, פחד להתמודד עם מצבי לחץ, פחד לקרוא, פחד מרמות תקינות של גלי ביתא.
  16. בדיקת שדות למוח וערבול : למוח כולו, לאונה המצחית, קליפת המוח הדם מצחית, חיבורים לגרעיני הבסיס ולסטריאטום והמוח הקטן.
  17. הגדלה אנרגטית באחוזים של ההמיספרה השמאלית בכמה אחוזים שצריך.
  18. בדיקת גידולים אנרגטיים במוח.
  19. בדיקת גורמי מתח בגוף ובאיברים (חמסה והוצאה עם סכין).
  20. חמסה על גלי ביתא.
  21. הנדסת מחשבות, למחשבות שמטרידות.
  22. צינור ניקוז לרגשות שליליים.
  23. קודים : קוד לניהול זיכרון לטווח קצר וקוד לניהול זיכרון לטווח ארוך, קוד ארגון המידע בזיכרון, קוד ליכולת ריכוז עקבית, קוד ליכולת קשב טובה, קוד שמירה על קשב וריכוז לאורך זמן, קוד לפיצול קשב, קוד לסינון רעשים, קוד רגישות תחושתית טבעית, קוד לביטחון והערכה עצמית, קוד לוויסות רגשי, קוד ליכולת ארגון, קוד לשינה טובה, קוד לאיזון נפשי, קוד לתפקוד תקין ומאוזן של גלי ביתא, קוד להתנהלות חברתית טובה, קוד להבנת רמזים חברתיים, קוד ליכולת מיקוד, קוד שימת לב לפרטים, קוד דחיית סיפוקים, קוד שליטה עצמית, קוד לשיפור התנהלות אוטומטית, קוד ניהול זמן, קוד התמודדות עם מצבי לחץ, קוד למידה מטעויות, קוד תזונה נכונה, קוד קריאה בשטף, קוד הבנת הנקרא.
  24. אינפוזיה אנרגטית:
  • לאומגה 3
  • מולטי ויטמין-מינרל
  • פרוביוטיקה
  • פוספטידיל סרין – מסייע לשיפור תפקודי המוח. לאנשים הסובלים מבעיות קוגניטיביות, הוא פועל באופן ישיר על מערכת העצבים, על שיפור הזיכרון ופעולות קוגניטיביות נוספות.
  • אצות כחולות ירוקות (מסייעת לתפקודי המוח) פרחי באך : תמציות– larch, mimulus ו/או aspen, cherry plum, hornbeam, impatiens , centaury, clematis ,chestnut bad ולבדוק אם יש צורך בתמציות נוספות ואת המינונים.
  1. הנדסת מחשבות ל:
  • אני אשם
  • אני כישלון
  • אני חסר ביטחון עצמי
  • תפיסה עצמית שלילית
  • אני חסר תקווה
  • אני לא מסוגל לקרוא
  • אני לא קורא בשטף
  • אני לא מתרכז בקריאה
  • ההתנהגות שלי גרועה
  • חרדה
  • תסכול
  • אני פועל בצורה לא יעילה במצבי דחק
  • אני חש תחושת בלבול
  • אני מתקשה להצביע על מקור הכעס והתסכול
  1. פחדים של סוף טיפול.
  2. חמסה על נקודות פתיחה לקיבוע הטיפול.
  3. קידוד הטיפול וביצוע התמרה אנרגטית של נוהל הטיפול לצורך טיפול חוזר.

תוכן עניינים

עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: הטיפול הביואורגונומי ההוליסטי בדרבן – עפרה פורסט

מהו דורבן ברגל Heel Spur? דורבן ברגל הוא זיז בולט בעצם העקב, תופעה נפוצה במיוחד בקרב בני ה-40 ומעלה, וההערכות הן שאחד מכל עשרה אנשים לערך סובל או יסבול מדורבן לפחות פעם אחת בחייו. בעבר האמינו הרופאים כי הכאבים בעקב הרגל נגרמים בעקבות גידולים גרמיים הנוצרים ברגל. היום כבר מבינים שאותם גידולים מהווים תוצאה של

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
טיפול ביו-אורגונומי הוליסטי בטנטון – מאיה להב

טינטון במבט אישי השקט הינו חלק מהותי משלמות הנפש שלי. מקום מפלט ששימש אותי נאמנה מגיל הילדות בין בינות עץ הצאלון מתחת לביתי, בספרייה ובכל מקום שבו נזקקתי לשקט שיתמוך במצוקות בהן נתקלתי- יכולתי להתנתק מקולות הרקע ולשקוע בשקט הפנימי. כמתקשרת ומדיום אני יודעת להבחין בין סוגי הקולות המגיעים אליי, מקשיבה ומתנתקת. כאחת ששומעת חיצונית

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
טיפול ביו-אורגונומי הוליסטי בשיברון לב -אודליה ד. גילרד

טיפול ביואורגונומי הוליסטי בשיברון (כאב) לבאודליה ד. גילרד פברואר 2024 העבודה  מוקדשת לעילוי נשמות הנופלים במלחמה ולתפילת שיבת כל החטופים לביתם בשלום ובמהרה שברון לב שברון לב הינו מושג ריגשי המתאר דיכאון רב, צער גדול, יגון עמוק. תסמונת שברון לב  – ברפואה המערביתתסמונת הידועה בשמה המקצועי –  טַקוֹצוּבּוֹ קרדיומיופתיה (Takotsubo Cardiomyopathy)-  מצב של  כשל לבבי זמני הנגרם עקב

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
טיפול ביואורגונומי הוליסטי בסרטן מיאלומה נפוצה – יעל פז

לפי הרפואה המערבית: מיאלומה נפוצה (Multiple Myeloma) היא מחלת סרטן של תאי פלסמה, הנמצאים במח העצם. במח העצם נוצרים כל התאים המרכיבים את הדם. תאי הפלסמה הם חלק מתאי הדם הלבנים ותפקידם לייצר נוגדנים-חלבונים המסייעים לגופנו להתגונן בפני זיהומים. במיאלומה, תא פלסמה בודד עובר שינוי שגורם לו להתרבות ללא בקרה בתוך מח העצם. המחלה עלולה

להמשך קריאה »
מערכת השלד
עבודות בוגרים
טיפול ביו-אורגונומי הוליסטי בשילוב עם סו-ג’וק באישיאס – נורית אלטמן

עצב הסיאטיקה – סכיאטיקה שמות רבים: אישיאס/ נשית/ עצב השת/ גיד.  עצב זה הוא העצב העבה והארוך ביותר בגוף האדם. רוחבו כרוחב החלק הכי גדול באגודל של גבר. הוא מתחיל עם שני סיבי עצב היוצאים מהגב התחתון מבין החוליות L4-L5 משני צדי עמוד השדרה.  בהמשך מתחברים אליו מתחת לשריר הפיריפורמיס השריר האגסי הנמצא בעכוז, מתחת

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
טיפול ביואורגונומי הוליסטי בהרטבת לילה – גלי טל

יכולות ההתאפקות של ילדים נבנית בגילאי שנתיים-שלוש, ובגיל ארבע מרבית הילדים כבר שולטים על מתן השתן. הרטבת לילה אצל ילדים היא תופעה בה ילד מאבד שתן בצורה לא רצונית, כאשר גילו מעבר לגיל בו אמורים לשלוט על מתן השתן. זוהי תופעה נפוצה מאוד – בגילאי חמש כ-15-20% מהילדים מרטיבים בלילה. השתן הוא למעשה תוצרי פסולת

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
טיפול ביואורגונומי הוליסטי במחלת רנו – הדס בר דוד פולק

מחלת או תופעת או תסמונת רנו (או ריינו) היא תופעה קלינית הבאה לידי ביטוי בכיווץ כלי הדם בפריפריה, בדרך כלל בתגובה לחשיפה לקור. המקומות השכיחים לתופעת ריינו הם אצבעות הידיים והרגליים, אולם התופעה עלולה להופיע גם בקצוות נוספים: קצה האף, תנוכי האוזניים, הלשון והפטמות – במקרים נדירים. התופעה נגרמת על ידי פגיעה בתהליכי הוויסות בכלי

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
טיפול ביואורגונומי הוליסטי בילד דחוי – כרמית קשאני

הידע התאורטי מנחם (שם בדוי)- ילד אשר התקשה בסיטואציות חברתיות. יכול להיכנס למריבות וויכוחים שגרמו לבני כיתתו, בין היתר, לוותר על הקשר עמו. סובל מהפרעת קשב וריכוז והפרעת ויסות חושי. הוא נוטה להגיב בצורה אימפולסיבית ומתקשה מאוד להירגע ולווסת את תחושותיו. נוטה לווכחנות ומרבה לתפוס אירועים ב”שחור או לבן”. אין אמצע. להבנתו עצם השהות בבית

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
טיפול ביואורגונומי הוליסטי במגרנות – יסמינה עבד אל חלק

לכאבי ראש עלולות להיות אלף ואחת סיבות. על פי הרפואה הסינית, הרי שבדומה לבעיות אחרות מעידים הכאבים על מצבים של חוסר איזון בגוף מבחינה פנימית, בין אם באנרגיית הצ’י, באחד מחמשת היסודות, בדם או בכל דבר אחר. השאיפה לכן היא להחזיר את הגוף לאיזון ובכך לשפר משמעותית את המצב, פנימית וחיצונית. באמצעות השבת האיזון ומילוי

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
טיפול ביואורגונומי הוליסטי בעיוורון צבעים

מהו עיוורון צבעים? עיוורון צבעים הוא ליקוי שבו אין יכולת להבדיל בין צבעים מסוימים או בקיומם של צבעים בכלל. עיוורון צבעים השכיח ביותר הוא עיוורון צבעים חלקי, הגורם לקושי להבחין בין צבעים מסוימים (למשל בין גווני אדום לגווני ירוק), עיוורון צבעים מלא הוא מצב נדיר שבו האדם רואה את העולם בגווני שחור-אפור-לבן בלבד. למצב הזה

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
טיפול ביואורגונומי הוליסטי בסרטן העור – בל חנן

הליך טיפולי ביואורגונומי הוליסטי בנושא – סרטן העור של תאי בסיס BCC (Basel Call Carcinoma) בל חנן BCC הוא סרטן העור של תאי הבסיס, הוא הסרטן השכיח ביותר מבין סרטני העור ומבין כלל סוגי הסרטן. תא בסיס הוא אחד משלושה סוגי תאים הנמצא בשכבה העליונה של עורנו, הנקראת “אפידרמיס”. סרטן העור של תאי הבסיס מתרחש

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
טיפול ביואורגונומי הוליסטי בצרבת – רמי בנינו

טיפול ביואורגונומי הוליסטי – צרבת מגיש: רמי בנינו מהי צרבת?  צרבת הינה הסימפטום השכיח ביותר מבין מספר תלונות הנגרמות בשל מצב הנקרא רפלוקס או בשמו העברי החזר וושטי קיבתי. זהו מצב בו תוכן קיבה, שהינו חומצי בד”כ, עולה אל הוושט, וגורם לתחושת שרפה או צריבה חזקה בחזה. הסיבות להופעת הריפלוקס: הסיבה העיקרית, הינה פגיעה בתפקוד

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
טיפול ביואורגונומי הוליסטי באנורקסיה – ד”ר דפנה וילוז’ני

מבוא קליני (מבוסס על ידע אינטרנטי ספרות מקצועית). עולם האוכל הוא בראש ובראשונה הבסיס הקיומי, אך הוא גם יחסי גומלין עדינים בין צורכי הגוף וצורכי הנפש. לאוכל, להתעסקות בו, להימצאות בדיאטות, ואפילו לעצם הרזון/ההשמנה יש לעתים תפקידים רגשיים הטבועים עמוק באדם, עד כי הוא מתקשה להתנתק מתמיכתם ומתקשה לחיות בלעדיהם. האוכל (רעב ושובע) משקף: היסטוריה

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
טיפול ביואורגונומי הוליסטי בדלקת פרקים שגרונית – נופר אבני

טיפול ביואורגונומי הוליסטי – דלקת מפרקים שגרונית                              מגישה: נופר אבני דלקת מפרקים שגרונית היא הפרעה דלקתית כרונית שמשפיעה על המפרקים, אך לא רק. אצל אנשים מסוימים המצב יכול לפגוע במגוון רחב של מערכות גוף, כולל העור, העיניים, הריאות, הלב וכלי הדם. דלקת מפרקים שגרונית היא מחלה אוטואימונית, משמע היא מתרחשת כאשר מערכת החיסון של

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
טיפול ביואורגונומי הוליסטי בתסמונת גילאן ברה – מעיין מלכי

טיפול ביואורגונומי הוליסטי לתסמונת גילאן ברה מעיין מלכי תסמונת ע”ש ג’יליאן ברה ( ( GBS הינה הפרעה בה תאי מערכת החיסון תוקפים את העצבים ופוגעים בתפקודם. חולשה ותחושת נימול בקצות הגפיים הם בדרך כלל ההסתמנות הראשונה של התופעה שבהמשך יכולה להתפשט ולגרום לשיתוק נרחב בכל הגוף. בצורה החמורה ביותר של התסמונת היא מהווה מצב חירום

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
טיפול ביואורגונומי הוליסטי בקושי להתמודד עם אתגרים – ג’נט רוזנבלט שלו

הקושי להתמודד עם אתגרים הוא תוצאה ממצבים של הערכה עצמית נמוכה, חוסר מסוגלות לבצע משימות, חוסר מוטיבציה וביטחון עצמי נמוך. הקדמה   מגיל צעיר אנחנו מוצאים את עצמינו בפני אתגרים. הדרך לצלוח את האתגרים תלויה בהערכה עצמית, בביטחון במסוגלות שלנו ובמוטיבציה לבצע. כאשר אנחנו מתבגרים מצטרפים פרמטרים נוספים של תכנון עתידי ובקרה עצמית. יש מקרים רבים

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
טיפול ביואורגונומי הוליסטי בעודף משקל – נעימה דראושה

השמנת יתרהשמנה היא מצב פיזיולוגי הבא לידי ביטוי במשקל עודף בעקבות הצטברות של שומן תת עורי. למצב של השמנה ניתן להגיע בכל גיל.לאחרונה אנחנו עדים לכך שיותר ויותר ילדים סובלים מהשמנת יתר.בהסתדרות הרפואית טוענים כי השמנה היא מחלה כרונית שנגרמת בשל מנגנונים פיזיולוגיים-גנטיים לקויים, ולא בשל כשל התנהגותי, ולכן היא מצריכה סיוע מקצועי לחולים בה. השמנה

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
טיפול ביואורגונומי הוליסטי בבולימיה – אודליה בצרי

בּוּלִימְיָה נֶרְבוֹזָה (באנגלית Bulimia nervosa בעברית זַלֶּלֶת) היא הפרעת אכילה המאופיינת בהתקפי זלילה חוזרים ונשנים (בולמוסים) שאחריהם נעשים מאמצי התרוקנות, לרוב באמצעות הקאות יזומות ולעיתים באמצעות צום, שימוש בחומרים משלשלים, משתנים, חוקנים ועודף פעילות גופנית חולי הבולימיה חווים סבל נפשי רב והם בדרך כלל סובלים מהערכה עצמית ירודה ביותר. התקפי הבולמוס אינם קשורים לתחושת רעב

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
טיפול ביואורגונומי הוליסטי בכאבי ראש – קרן זיקרי יצחק

כאב ראש הוא מקור הסבל וירידה באיכות החיים הנפוץ ביותר. לעיתים נדירות, כאב ראש מעיד על מצב בריאותי חמור. מרבית האנשים סבורים שאין פתרון לכאבם, מלבד כדור המשכך את הכאבים.ברוב המקרים של כאבי הראש, נעשים כל הבדיקות האפשריות וכולן יוצאות תקינות, כלומר – בריא לגמרי וסובל כמעט כל יום.במקרים של כאבי ראש כרוניים, הטיפול הרפואי

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
טיפול ביואורגונומי הוליסטי בדלקת מפרקים ניוונית – יוספה פיש

אוסטאוארטריטיס (מוכרת גם כמחלת מפרקים ניוונית, “שחיקת סחוס”, “שחיקת מפרקים”) היא מחלת המפרקים השכיחה ביותר.  המחלה מתאפיינת בהרס הסחוס – חלק במפרק העוטף את קצות העצמות ומאפשר תנועה חלקה של המפרק. ככל שמצב הסחוס מתדרדר, העצמות משתפשפות זו בזו, מה שעשוי להוביל לתחושת כאב ונוקשות המגבילים את תנועתיות המפרק המחלה פוגעת בד”כ באנשים מעל לגיל

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
טיפול ביואורגונומי הוליסטי בדלקות וזיהומים במערכת השתן והכליות – סוהיר נסאר (חליחל)

זיהומים/דלקת איך זה קורה? שתן במצבו הרגיל אינו מכיל חיידקים. כאשר חיידקים מבחוץ נכנסים לדרכי השתן (דרך השופכה), הם גורמים לזיהום או לדלקת. חיידקים יכולים להגיע לשופכה מפי הטבעת, או – לעיתים נדירות – דרך זרם הדם. אי קולי הוא החיידק שאחראי לרוב המוחלט של הדלקות בדרכי השתן. דלקות בשלפוחית השתן נגרמות כתוצאה מחיידקי המעי

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
טיפול ביואורגונומי הוליסטי בנדודי שינה – אוה זילברמן

שינה איכותית ובכמות מספקת חיונית לבריאותנו. מבוגר זקוק לכ-8-6 שעות שינה ביממה. כרבע עד שליש מהאוכלוסייה סובלת מנדודי שינה. להפרעה זו השלכות משמעותיות ישירות ועקיפות על בריאות הגוף והנפש ועל איכות החיים, בין היתר – עייפות, הפרעות במצב הרוח, בעיות ביחסים בין-אישיים, ירידה בזיכרון ובריכוז ותפקוד לקוי בעבודה. חוסר שינה יכול להוביל למחלות רבות וזאת

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
הטיפול הביואורגונומי ההוליסטי במנשך הפוך או בסגר לקוי – שרית פלד

מנשך הפוך או ליקוי סגר, מתאפיין בחוסר התאמה בין קשת השיניים העליונה והתחתונה או בין גודל הלסת העליונה לתחתונה. לעיתים ליקוי הסגר נגרם עקב עמדה לא תקינה של השיניים  (ליקוי דנטלי) ולעיתים הוא נגרם עקב גדילה לא מתואמת בין הלסת העליונה לתחתונה, הלסת התחתונה גדולה ובולטת והלסת העליונה צרה וקטנה (ליקוי סקלטלי). הלקות של מנשך

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
טיפול ביואורגונומי הוליסטי בבטן נפוחה – מור כרמי

בטן נפוחה, בשונה מבטן שהתמלאה בשומן כתוצאה מאכילת יתר וחוסר פעילות פיזית, הנו מצב בו אזורי הבטן השונים מתנפחים כתוצאה מגזים או מנוזלים, והגוף לא מצליח לנקז אותם החוצה.הבטן יכולה להתנפח במהירות רבה, תוך דקות ספורות, ולהישאר נפוחה מספר ימים. מצב זה יכול אף להמשך בדרגות שונות במשך חודשים  ושנים.בטן נפוחה, למרות שאיננה מוגדרת כמחלה,

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
הטיפול הביואורגונומי ההוליסטי ב”תסמונת המתחזה”

“תסמונת המתחזה” עוסקת בקושי של אנשים להפנים את ההישגים והיכולות שלהם. ההשפעה השלילית של התסמונת מתגברת כאשר מחשבתו של אדם משפיעה על המציאות שלו, כך שהאמונה שיש לאותו אדם על עצמו הופכת לאמת סובייקטיבית שמשפיעה עליו ועל אחרים. תופעת ההסלמה של התסמונת מכונה נבואה שמגשימה את עצמה במסגרתה מחשבה יוצרת מציאות. ההתחזות לא נגמרת רק בירידה

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
הליך טיפולי ביואורגונומי הוליסטי בנושא בקעים – איתמר לוריא

גישת הטיפול האינטגרטיבי מאחד כשמטופל מגיע בבקשה לעזרה, עלינו להסביר שכל מחלה/כאב בגוף הוא בקשה של הגוף לתשומת לב של בעליו – המטופל, להשלים תהליך של ריפוי עצמי. עלינו להעמיק ולחקור את המקור של הסבל בכדי להשלים את תהליך הריפוי. אל נושא הבקעים הגעתי בשל ריבוי המקרים בהם נתקלתי והסבל שנוצר כתוצאה מבקע ו/או הישנותו.

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
טיפול ביואורגונומי הוליסטי ביואורגונומי בתאומים – רעות כהן

רקע ספרותי תאומים הם אחים שתקופות ההיריון שלהם חפפו זו לזו יש כמה סוגי תאומים: תאומים זהים תאומים זהים הם תוצאה של התחלקות הביצית המופרית, המהווה את העובר הראשוני, לשניים (או ליותר). הסיבה המדויקת להתחלקות אינה ברורה. שני גושי התאים הופכים לשני עוברים הגדלים באותו הרחם. (אך לכל אחד חבל טבור משלו). ככל שהתחלקות הביצית

להמשך קריאה »
הליך טיפולי בקורונה - המכללה לביואורגונומי
עבודות בוגרים
טיפול ביואורגונומי בקורונה – נוגי גזית, נטע קמינסקי ואורלי ניצן

הטיפול מתבסס על מאמרים מרחבי האינטרנט ועל טיפול במערכת החיסונית מתוך ספר הטיפולים הביואורגונומי ההוליסטי.  אתיקה: אנחנו לא אומרים לאדם אם יש לו או אין לו קורונה! אנחנו לא מאבחנים אנשים בלי אישור שלהם – צנעת הפרט, וכאמור אנו לא מאבחנים קורונה. אדם שחושש שיש לו קורונה ושואל אותנו אם יש קורונה. התשובה היא –

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
טיפול ביואורגונומי הוליסטי בקרע בגידי הכתף – רצון יוכי

תפקידם של שרירי ה Rotator cuff (בעברית “שרירי השרוול המסובב”) הוא לייצב את הכתף לעזור בהרמת היד.הסופראספינטוס הוא שריר ומהווה חלק משרירי מייצבי הכתף ( rotator cuff ), הוא מתחיל בחלקו העליון של גב השכמה ונמשך עד לגבשושית הגדולה שנמצאת על הזרוע. תפקידו של השריר הוא ביצוע הרחקה של הכתף, סיוע בייצוב השכמה יחד עם

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
טיפול ביואורגונומי הוליסטי במחלת עור ליכן סקלרוזיס, שושי בן יוסף

מה זה “ליכן סקלרוזיס”? לפי הרפואה הקונבנציונלית Lichen sclerosus ( LS ) היא מחלת עור כרונית ודלקתית, שפירה, הגורמת להתנוונות/עיבוי שכבת העור העליונה ולשינויים אנטומיים באזור אברי המין ופי הטבעת. מחוללי המחלה הם בעיקר אוטואימוניים – הליך בו הגוף אינו מצליח לזהות את עצמו ולכן תוקף את התאים והרקמות שלו עצמו. LS מופיעה ללא תסמינים

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול בהשמנת יתר – אנה ברונשטיין

מבוא השמנה היא מצב גופני שבו יש הצטברות עודפת של שומן בגוף שעלולה לגרום לפגיעה בריאותית גופנית, רגשית ותדמיתית ואף לתמותה. עודף משקל הוא סיכון למחלות ביניהן: מחלות לב ושבץ, מחלת ריאות, כליות, סוכרת, הקשחת עורקים והרחבת ורידים, דלקת מפרקים, אבני כיס מרה, יתר לחץ דם, סרטן, דראון, בידוד חברתי ועוד. בקרב ילדים ונערים בעלי

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול הוליסטי בהשפעות של ניצול מיני בילדות ע”י בן משפחה – מיכל בארי

בפורומים של נפגעות תקיפה מינית ושורדות ניצול מיני בילדות נהוג לרשום “אזהרת טריגר” בתחילת כל פוסט. שיח על הנושא עשוי להציף ומהווה טריגר לתופעות מהן סובלות השורדות. לניצול מיני בילדות ע”י בן משפחה אין הגדרה אחת בלבד כיוון שאין קונצנזוס לגבי הגדרת התופעה. זהו נושא נפיץ אשר ברובו נשאר טאבו. ישנה תדמית של פגיעה מינית

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
הטיפול הביואורגונומי בסרטן באיברי מערכת הרבייה – נוגה גזית

בדיקה האם יש למטפל 5 מפריענים לקבלת תשובות מדוייקות [מפריען רגשי, מפריען פיסי, מפריען של מידע, מפריען רוחני, מפריען אני] האם למטופל/ת יש 5 מפריענים. עצם העפעוף על המפריען הוא טיפול המערבל את המפריען עם הישות המשלימה שלו ומחזיר אותה אל האור “קוד דיוק עפעוף” – בדיקה של קוד דיוק עפעוף. במידה והקוד פתוח בפחות

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: בעיות התנהגות אצל ילדים – מעין נירן

בעיות ההתנהגות אצל ילדים בבית, בגן או בבה”ס מקשות על תפקוד הילד וסביבתו הקרובה ומצריכות התמודדות גם מצד המערכת החינוכית. בעיות אלו עלולות להתבטא באלימות מילולית, מרדנות מתמשכת, קושי בעמידה במוסכמות חברתית ומול סמכות, כעסים, הופעה של התפרצויות זעם בתדירות גבוהה, הרטבת לילה, פחדים וסיוטי לילה, בטחון עצמי נמוך, קושי של הסביבה בהצבת גבולות וכמובן

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול ביואורגונומי קשיים חברתיים, התבודדות ודחייה חברתית אצל ילדים ומתבגרים – ורד קסטל- שתיל

“לֹא־טוֹב הֱיוֹת הָאָדָם לְבַדּוֹ” (בראשית, ב’, יח’)סיטואציות חברתיות מלוות את הילדים שלנו לכל אורך הדרך, גם כאשר הם מגיעים לגיל הבגרות, חברים וחיבורים תופסים חלק משמעותי ומקום רב בחייהם של ילדים. הערך העצמי של הילד מתעצב בשנים הללו ומתגבש לרוב בהתאם לתגובות שהילד מקבל מסביבתו הקרובה ומקבוצת השווים שלו. אצל ילדים ובני נוער הסובלים מקשיים

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול ביואורגונומי הוליסטי בכאבי פאנטום אירית וואהל- שני

תארו לעצמכם שאתם חווים התכווצות מכאיבה של כף הרגל.כזו שגורמת לכם להתעוות מכאב ולהושיט יד בניסיון להקל את הכאב במגע. תחושה מוכרת נכון? מה קורה לאדם שחש התכווצות בכף הרגל שנקטעה מזמן מגופו?כאב פאנטום Phantom pain, או בעברית כְּאֵב רְפָאִים, הוא תופעה מאמללת, שפוגעת באיכות החיים, ונפוצה בכ-80% מחולים אשר למרות שעברו קטיעה או כריתה

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: אנורקסיה נרבוזה – ליאת כהן

באנגלית  ANOREXIA NERVOSA –  אנורקסיה נרבוזה  ולפי האקדמיה ללשון העברית – צַיְמָנוּת היא הפרעת אכילה חמורה ומסוכנת הגורמת לאובדן משקל משמעותי ובמקרים קיצוניים אף למוות. המונח ״אנורקסיה״ – מקורו ביוונית ומשמעותו ״חוסר תיאבון״ אך הוא מטעה מעט היות והאדם הלוקה בהפרעה לרוב אינו מאבד את תיאבונו אלא מדכא אותו באופן רצוני. דימוי הגוף אצל רוב האנורקטיים מעוות ביותר. הם חווים את עצמם שמנים גם כאשר הם

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: שיפור תנאים במקום העבודה – רויטל אלגלי

חצי מהזמן שלנו אנחנו מקדישים לעבודה, כך שפרט לשכר, יש כל כך הרבה מרכיבים אחרים שיקבעו אם יהיה לנו טוב שם או לא. הנה המרכיבים שכדאי להתייחס אליהם’כשאתם מחפשים מקום עבודה. תודו: נכון שהדבר הראשון, ובדרך כלל גם היחיד, שאתם מסתכלים עליו כשאתם פותחים את תלוש המשכורת שלכם הוא המספר הרשום ב”סכום נטו לתשלום”? ברור

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול ביואורגונומי הוליסטי בהשמנת יתר רגשית – פראדי גפנר

השמנת יתר היא אחת מבעיות הבריאות השכיחות, המטרידות, המסוכנות והקשות ביותר לטיפול בעולם המערבי. יותר מ-%30 מהאוכלוסייה הבוגרת בארה”ב סובלים מהשמנת יתר והמגמה הולכת ומחריפה. השמנה כתוצאה ממאזן קלוריות חיובי – זהו סוג ההשמנה השכיח ביותר שנובע מצריכה     עודפת של קלוריות ביחס לכמות הדרושה לצרכי הגוף. השמנה כתוצאה ממחלה – מחלות הקשורות בחילוף חומרים בגוף

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: הורמון גדילה והטיפול בילדים חסרי הורמון גדילה – נאווה חביב

הורמון הגדילה GH מופרש מהחלק הקדמי של בלוטת יותרת המוח (היפופיזה), נקשר לקולטן שנמצא בכבד ומגרה פקטור גדילה חשוב הקרוי IGF1- שני הורמונים אילו פועלים על לוחיות הגדילה הנמצאות בקצות העצמות ומווסתים את צמיחת העצמות והשרירים. תהליך זה גורם לחלוקת תאי הסחוס שבלוחיות הגדילה ולהבשלתם, מה שמביא לבסוף להתארכות העצמות. כל זה מתבטא בגדילה לגובה

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול ביואורגונומי הוליסטי בפוריות – עינת משה

פוריות היא אחד הכוחות החשובים המניעים את הטבע ומבטיחים את המשך קיומו של היקום. כיום יותר ויותר זוגות בעולם המערבי נאלצים להתמודד עם קשיים רבים בדרך אל עבר ההיריון המיוחל. מקור הקשיים נובע לעיתים כתוצאה מאורח חיים לא מאוזן, גיל מאוחר, הרגלי תזונה לקויים, שגרת חיים לוחצת, חוסר או עודף בפעילות גופנית, מתח, חוסר שינה

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול ביואורגונומי הוליסטי בהפרעת חרדה בילדים – שרי סולומון

ברוב המקרים, חרדה ופחדים בגיל הילדות הם ארעיים למדי וקצרי מועד. בגילאים שונים מתפתחות חרדות שונות: תינוקות ופעוטות עשויים לפחד מקולות חזקים, גבהים, זרים והיפרדות מהוריהם. ילדים בגיל הגן עלולים להתחיל לפחד להיות לבדם או לפחד מהחושך. ילדים בגיל בית הספר עשויים לפחד מדברים על-טבעיים (כגון רוחות רפאים), מצבים חברתיים, כישלון, ביקורת או מבחנים, וכן

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול ביואורגונומי בהתקרחות גברית של צעירים – אסנת קירשטיין

התקרחות ונשירת שיער מקורה באלופציה (ביוונית שועל – עש השרת הפרווה אצל השועלים). הסיבה להתקרחות (אלופציה אנדרוגנטית) היא ברוב המקרים גנטית. מרבית הגברים שסובלים מהתקרחות טיפוסית או מנשירה פרוגרסיבית ירשו את הנטייה מהוריהם, אם כי לעתים הנשירה עשויה לדלג על דור. אנשים עם נטייה גנטית להתקרחות סובלים מרגישות להורמון DHT (נגזרת של ההורמון הגברי טסטוסטרון).

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: צמיחה לגובה – ורדית לוי

מאז שהוא זוכר את עצמו הוא זוכר משפטים שנוגעים לגובהו, או יותר נכון לנמיכותו. כבר בגן, כשניקר בצלחת, שמע: “אם לא תאכל – לא תגדל!, כשאיחר להירדם איימו: “אם לא תישן לפחות עשר שעות – לא תגדל!”, כשבחר לשבת מול המחשב במקום לעסוק בפעילות גופנית הזכירו לו: “מי שרוצה לגבוה צריך להזיז את עצמו!”… אז

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול ביואורגונומי בסרטן הקיבה מירב פרי דבש –

סרטן הקיבה מאופיין בהתפתחות גוש גידולי בקיבה. בשלביה הראשונים של המחלה, עלול הסרטן להיות מאובחן באופן מוטעה כפוליפ או כציסטה, ולכן נדרשת בדיקה נוספת מיוחדת, על מנת לאבחן האם אכן מדובר בסרטן קיבה. המחלה בשלביה הראשונים, מאופיינת בגידול ממוקד וקטן, שלא התפשט לבלוטת לימפה או לאיברים סמוכים, ותטופל בכריתה ניתוחית. למחלה בשלב מתקדם טרם נמצא

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול ביואורגונומי הוליסטי בקרעים ברשתית/הפרדות רשתית עינבל נורבר –

הרשתית היא שכבת תאים דקה מאחורי גלגל העין המכילה תאים קולטי אור – קנים, מדוכים ותאי גנגליון קולטי אור שעליהם נופל האור שמרכזת עדשת העין. תאים אלה מתמירים את האור לאותות עצביים. האותות עוברים דרך מערכת של תאי עצב בתוך הרשתית אל המוח דרך עצב הראייה. קרע/הפרדות רשתיתקרע ברשתית, או הפרדות רשתית, עלול להיווצר כתוצאה

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול ביואורגונומי הוליסטי בזיכרון השואה – שרה קארן אלדר ורדית לוי

הקדמה מטופס טיפולים ביואורגונומי הוליסטי: הגנת “מגן דוד” או “מרכבה”. בדיקת נוכחות 5 מפריענים למטפל ולמטופל: פיסי, רגשי, שכלי (מידע), רוחני, אני. קוד דיוק עפעוף. אם לא פתוח ב-100% יש לגשת לטופס טיפול בקשיים בעפעוף בערכה למטפל ההוליסטי בדיקת שדות אנרגיה למטפל ולמטופל: חמסה על ערבול משלימים של המטפל והמשלים האנרגטי שלו, ניקיון הילה של

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול ביואורגונומי הוליסטי בקשיים כלכליים – קרן חדד טאוב

“מרבה נכסים מרבה דאגה” “כסף לא גדל על עצים” “העשרים מתעשרים” אלו חלק מהמשפטים שמסתובבים בהקשר לכסף. בעולם הרוחני ישנם ספרים על מגנוט כסף, בעולם הטיפולי ישנו שיח על הימנעויות וחרדות הקשורות לכסף (בהקשר של העולם הרוחני חשוב לדייק ששפע ושפע כלכלי הם לא אותו הדבר, שפע כולל בתוכו הרבה מעבר לנושא הכלכלי). אנחנו חיים

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: חוסר איזון נפשי, נוירוזה וטיפול בדיכאון – איריס דהן

נוירוזה (באנגלית-neurosis, neuroticism ידועה גם בשם הפרעה נירוטית מקור המונח הוא במילה היוונית ניורון, כלומר עצב). היא מונח המגדיר חוסר איזון נפשי אשר פוגע באיכות החיים, ביכולת התפקוד וההתמודדות. דיכאון הוא מחלה. במקרים רבים, הוא מהווה תוצאה של שינויים פיזיולוגיים ממשיים במוח. “נירוטי”, או אדם הסובל מנוירוזה, לרוב סובל במידה מסוימת מדיכאון או חרדה, העדר

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול ביואורגונומי הוליסטי בלחץ דם גבוה – לירון אוליאל

לפי הרפואה המקובלת, בכ-90% מהמקרים הסיבה ללחץ הדם אינה ידועה. יתר לחץ דם הינה מחלה כרונית בה לחץ הדם גבוה במיוחד, מצב הופכי לתת לחץ דם. המחלה מכונה לעיתים “הרוצח השקט”, מפני שהאדם הסובל ממנה לעיתים קרובות אינו מודע לכך. יתר לחץ דם יכול לגרום לפגיעה מתמשכת בכלי דם של רקמות רגישות כגון הלב, כלי

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: הידרדניטיס סופורטיבה – ציפי אדמון

הידרדניטיס סופורטיבה (HS ,‏Hidradenitis Suppurativa) היא מחלת עור דלקתית כרונית הפוגעת באופן קשה באיכות החיים של החולים במחלה. HS מאופיינת בהופעה של נגעים דלקתיים, עמוקים וכואבים באזורי העור המכילים בלוטות זיעה אפוקריניות (Apocrine sweat glands): בתי השחי, מפשעות ואיברי המין. המהלך הקליני של HS מאופיין בהופעה חוזרת ונשנית של מורסות (Abscesses), סינוסים המפרישים תוכן מוגלתי

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: מיאסטניה גרביס – MYASTHENIA GRAVIS – אורית הורניק

מיאסטניה גרביס היא מחלה אוטואימונית הפוגעת בשרירי הגוף, ומתבטאת בחולשת שרירים תנודתית הגוברת בעת מאמץ גופני. המחלה מופיעה בשל הפרעה בתפקוד של הצומת בין העצבים לבין השרירים. מחלה אוטואימונית היא מחלה בה מערכת החיסון תוקפת את הגוף עצמו, היא מאופיינת בדלקת והרס רקמות על ידי מערכת החיסון. הגוף שוגה בזיהוי רקמות הגוף ותוקף אותן. הליך

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים – הטיפול הביואורגונומי ההוליסטי בזיהומים בדרכי השתן – ענת לוי כהן

דלקת בדרכי השתן (Urinary Tract Infection, או בראשי תיבות: UTI) היא מחלה שכיחה הנגרמת בשל הימצאותם של חיידקים בדרכי השתן. חיידקים אלו גורמים לתסמונות שונות כגון צריבה וכאב במתן שתן, תכיפות ודחיפות במתן שתן ולעיתים אף התפתחות של חום וכאבים במותן עקב מעורבות של הכליות במחלה. בעבר גרמה דלקת בדרכי השתן לתחלואה קשה, אך המצאת

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: וריקוצלה (דליות בוורידי האשכים), ענבל שפריר

וריקוצלה, הינה הרחבה של הורידים הממוקמים לצד צינור האשכים. הוריקוצלה נוצרת כתוצאה מליקוי בשסתומי הוורידים המנקזים את הפסולת שמייצרים האשכים. עקב הליקוי בשסתומי הורידים, נחסמת כניסת חמצן לאשכים, דבר הפוגע בייצור התקין של תאי הזרע. תופעה זו מוגדרת כגורם המרכזי לבעיות פוריות בגברים. האשכים מתפקדים בגוף האדם כמפעל המייצר תאי זרע וטסטוסטרון. פעולתם גוררת ייצור פסולת האמורה להתנקז מהם החוצה

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: מחלת בכצ’ט, ענבר לזמי

עד לאחרונה הגדירו את מחלת הבכצ’ט כמחלה דלקתית (לא זיהומית) המערבת מערכות גוף רבות. לאחרונה יותר ויותר תסמינים, המגדירים את המחלה, מוכיחים כי מדובר בדלקת של קיר (דופן) כלי הדם. זוהי תסמונת משפחתית אך צורת התורשה איננה ברורה. גנים מסוימים כמו HLA-B5 מופיעים בשכיחות גבוהה בקרב החולים.ישנם ביטויים קליניים רבים ומגוונים ולרוב הם מופיעים בהתקפים

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: התמודדות עם אבדן מישהו קרוב – ליאת ראובן

מוות של אדם קרוב אלינו, עלול לגרום לנו תחושה של “חור” בלב, שלהרגשתנו, הוא בלתי ניתן לריפוי. הגעגועים ותחושת העצב מציפים אותנו ללא הפסק, ולפעמים מצטרפים גם רגשות אשם – אולי זה באשמתנו, אולי היה משהו שיכולנו לעשות כדי למנוע את המוות ולא עשינו. לרגשות הקשים האלו יכול גם להתווסף משבר של תהייה לגבי תכלית

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול ביואורגונומי הוליסטי באקנה – קרני אביגדורי

אקנה היא מצב רפואי נפוץ ביותר, הידוע גם בשם פצעי בגרות. אלו פצעונים קטנים אשר צצים על העור, בעיקר באזור הפנים בשל דלקת של בלוטות החלב וזקיקי השערות, כתוצאה מתגובה לקויה להורמון הטסטוסטרון, מפעילות הורמונלית מוגברת, חדירת חיידקים לנקבוביות העור. שומן וחלקיקי תאי עור מתים חוסמים את זקיקי השערה, וגורמים להתפתחות פצעים. זקיקי השערה נמצאים

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול ביואורגונומי בגזים – זיוה סנקר

לכולנו יש גזים בקיבה. דרך פליטת הגזים היא על ידי גיהוק, או בנפיחה. הריח הלא נעים לפעמים של הגזים, מגיע בגלל חיידקים הנמצאים במעי הגס, המשחררים כמויות קטנות של גזים המכילים גופרית. גזים  נוצרים בקיבה עקב מספר סיבות: עקב הישארות המזון זמן רב מדי בה ואז המזון מתחיל לתסוס ולייצר גזים. בליעת אוויר. אכילה מהירה

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול ביואורגונומי הוליסטי בטרשת נפוצה – שרית פלד

טרשת נפוצה – תיאור המחלה טרשת נפוצה היא מחלה דלקתית כרונית של מערכת העצבים המרכזית, שבה פוגעת מערכת החיסון בתאי העצב. הפגיעה היא בחומר המכונה מיאלין שעוטף את השלוחות של תאי העצב. החלבון הזה ממלא תפקיד חשוב מאוד בהעברת המסרים בין תאי עצב שונים והוא חיוני לתפקודה התקין של מערכת העצבים המרכזית. תוצאות הפגיעה במיאלין יכולות לבוא לידי ביטוי במוח ובעמוד השדרה. משמעות המילה “טרשת”

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: הטיפול הביואורגונומי ההוליסטי בגמגום – יפעת סידיס

  גמגום הוא מונח המתאר בצורה כללית סוגים שונים של הפרעות בשטף הדיבור: החל מגמגום אצל ילדים בגיל הרך, אשר לרוב חולף מעצמו, ועד גמגום אצל מבוגרים – גמגום  קל או קשה המלווה את האדם הבוגר לאורך חייו. הליך טיפולי קודים לדיבור בשטף: קוד נגד גמגום. קוד נגד גמגום אצל ילדים. קוד להשתחרר מגמגום. קוד

להמשך קריאה »
עבודת בוגרים: הטיפול הביואורגונומי בתת פעילות בלוטת התריס – רונית שבת
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: הטיפול הביואורגונומי בתת פעילות בלוטת התריס – רונית שבת

הליך טיפולי: בקשה אנרגטית של 100% הצלחת הטיפול ושהטיפול יפעל לטובתו העליונה של המטופל. בדיקה בספר הטיפולים הביואורגונומי ההוליסטי בסעיפים ובמערכת הרלוונטית לתת פעילות בלוטת התריס: מערכת הבלוטות הורמונים ואנזימים. טיפול (חמסוס על) בבלוטות האנדוקריניות המייצרים ומפרישים חומרים כימיים אנזימים והורמונים שהפרשתן פנימית ישר לתוך הדם ולא לאיבר: א. בלוטות המשתייכות לתת פעילות בלוטת התריס:

להמשך קריאה »
עבודת בוגרים: ריפלוקס קיבתי ושטי שנובע מבקע סרעפתי – יעל מלכה
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: ריפלוקס קיבתי ושטי שנובע מבקע סרעפתי – יעל מלכה

ריפלוקס קיבתי ושטי: ההחזר הוושט GERD) ) הנה הפרעת עיכול המשפיעה על הסוגר הוושטי התחתון, שהוא השריר המחבר את הוושט עם הקיבה.  תופעה זו היא מצב שבו תכולת הקיבה זורמת בחזרה אל תוך הוושט.  אחת הסיבות להיוצרות ריפלוקס הינה בקע סרעפתי. הבקע הסרעפתי גורם לתזוזה מסויימת של הסוגר  התחתון הושטי שמחבר בין הוושט לקיבה. דבר

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: אוטוסקלרוזיס – טרשת האוזן / דליה איקן

 אוטוסקלרוזיס היא מחלה ניוונית תורשתית, הבאה לידי ביטוי בהתקשות הדרגתית של עצם הארכובה (ארכוף), אחת משלוש עצמות השמע באוזן התיכונה. אבחון של אוטוסקלרוזיס מתבצע על-ידי רופא אף אוזן וגרון, הנעזר, בין היתר, בתוצאות בדיקת שמיעה המצביעה על מרכיב הולכתי (בשונה ממרכיב עצבי) בירידה בשמיעה. תפקיד האוזן התיכונה הוא להגביר ולהעביר באופן מכני את גלי הקול

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: הטיפול הביואורגונומי בתסמונת טורט / דפנה איקן

תסמונת טורט או  (Tourette Syndrome או בקיצור TS) היא הפרעה נוירו-פסיכיאטרית אשר באה לידי ביטוי בטיקים מוטוריים וקוליים. על פי ה-DSM IV , מאופיינת תסמונת טורט בתנועות ובקולות קצרים החוזרים על עצמם באופן לא-ריתמי, ומוגדרים כטיקים. הטיקים המוטוריים האופייניים לטורט כוללים מצמוץ, תנועות של הלסת, הצוואר, הכתף או אחת הגפיים, והטיקים הקוליים האופייניים הם תנועות רחרוח, קולות כחכוח ונהימות ולפעמים קללות. מהלך

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול ביואורגונומי בדלקות גרון חוזרות – אביבה פלדמן

דלקות המתפתחת באזור הגרון והשקדים. הסיבה השכיחה ביותר היא זיהום נגיפי או זיהום חיידקי. הדלקות מתפתחות במיוחד כשמערכת החיסון מוחלשת. דלקת גרון באה לידי ביטוי באודם בגרון, נפיחות בלוטת הלימפה, חום גבוה, תפליטים לבנים על־פני השקדים, דלקת. תסמיני הדלקת: הרגשה כללית רעה, כאב גרון וקושי בבליעה, נזלת, צרידות, כאב ראש, עייפות יתר. הליך טיפולי ביואורגונומי

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול ביואורגונומי בנחירות ודום נשימה בשינה – גילי גזית

נחירות ודום נשימה בשינה הנן בעיה רפואית שיכולה להיות חמורה. דום נשימה חסימתי בשינה עלול לגרום למחלות לב, עלייה בלחץ הדם, עייפות חמורה ואף תאונות דרכים. מלבד הבעיה הרפואית החמורה, קשורה בנחירות גם סטיגמה חברתית מפלה ולא נעימה. בין אם זה בהפרעה ביחסים בין בני הזוג ובין אם זה בושה חברתית ודימוי עצמי נמוך. הנחירה

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודות בוגרים: טיפול ביואורגונומי בקוליטיס – אלינור ישראלי

קוליטיס היא מחלת מעי דלקתית, מלווה בהופעת סימפטומים רבים, שפוגעים קשות באיכות החיים של הלוקים בה, כאשר התסמינים מגוונים ביותר ומופיעים בכל חולה באופן שונה ובדרגות חומרה שונות והם משתנים מאדם לאדם ומהתקף להתקף. בין התסמינים ניתן למצוא שלשול בדרגות חומרה שונות, כאבי בטן עוויתיים חזקים, חום, צמרמורות, עייפות, התייבשות ועוד. מדובר במחלה דלקתית לאורך

להמשך קריאה »
קורס הכשרת מטפלים
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול ביואורגונומי באלופציה אראטה – מיטל שרעבי

מדובר במחלה המופיעה באופן פתאומי ומתבטאת בהופעת אזורי הקרחה עגולים – בעיקר באזור הקרקפת או הפנים, אך היא יכולה להופיע בכל אזורי הגוף. המחלה אינה מסוכנת ואינה משפיעה על הבריאות הכללית. אלופציה אראטה פוגעת “רק” בשיער. הליך טיפולי : 1 קוד דיוק העפעוף 2 בדיקת 5 מפריענים למטפל/מטופל 3 הכנות טיפול: האם נכון לי לטפל

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודות בוגרים : טיפול ביואורגונומי בהתקרחות – שרה פוזנר

התקרחות היא מצב של דילול הדרגתי של השיער המתרחשת אצל מבוגרים, אך גם אצל צעירים, נשים וגברים כאחד. הגורמים להתקרחות אצל צעירים בעלי נטייה גנטית הם: לחץ ומתח נפשי, חוסר שינה ועוד. הטיפול הביואורונומי בבעיית ההתקרחות 1. הגנת מגן דוד אדום למטפל ולמטופלת 2. האם מותר לי לאבחן 3. האם מותר לי לטפל 4. בדיקת

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודות בוגרים: טיפול ביואורגונומי באלרגיה בעונת מעבר – יעל שושני

אלרגיה מתבטאת בשרשרת תגובות שמייצר הגוף כלפי אלרגנים – חומרים שהגוף לא מזהה ומחשיב כאויבים. עם פלישת האלרגן לגוף, מערכת החיסון מייצרת נוגדנים -היסטמינים, שגורמים לתגובה דלקתית אותה אנו מגדירים אלרגיה. אלרגיה תתבטא בדרך כלל בגירוד, עיניים דומעות, נזלת, לחץ בסינוסים, עיטושים, כאבי ראש, כובד נשימה, תגובות עור שונות ודופק מהיר. תסמינים אחרים עשויים לכלול

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודות בוגרים: טיפול ביואורגונומי בטראומה מינית – עופרה ביטון

טראומה מינית היא קשה במיוחד משום שלהבדיל מאירועים טראומתיים אחרים, בהם הנפגעים חווים לכידות קבוצתית, וזוכים לתמיכה הדדית ואהדה ציבורית, טראומה מינית נחווית בבידוד ובסוד. בתוך כך, היא מעוררת ביתר שאת תחושות של אשמה, בושה ובדידות. בעצם הפניה לטיפול, נפרץ קשר השתיקה, ומתאפשרת הזדמנות להפחתת תחושות אלה. יתרה מזאת, יצירת מרחב בטוח ותומך עבור הנפגע/ת

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודות בוגרים: טיפול ביואורגונומי בטחורים – ריבה שטיינר

טיפול בטחורים טחורים הם ורידים באזור פי הטבעת שהתרחבו ונעשו בולטים. הם גורמים לאי נוחות רבה ולכאבים ולדימום. הם נפוצים בעיקר במקרים של עצירות, הריון ועודף משקל. אנשים רבים סובלים מטחורים. והטיפול הביואורגונומי בשילוב תזונה נכונה עוזר מאוד. הסימנים המעידים על טחורים הינם: כאבים, גרד, חוסר נוחות ותחושת עקצוץ ושריפה באזור פי הטבעת, בעיקר בזמן

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודות בוגרים: טיפול ביואורגונומי בפסוריאזיס – דור קציר

פסוריאזיס או ספחת, היא מחלה אוטואימונית כרונית בה תאי העור מתחלפים בקצב מוגבר בשל זיהויים כפתוגן. המחלה מתבטאת ברבדים עוריים, לרוב בצבע אדום-סגול המכוסים קשקשת. כ-30% מחולי הפסוריאזיס מפתחים גם דלקת פרקים פסוריאטית. (מתוך ויקיפדיה) הליך טיפול ביואורגונומי בפסוריאזיס: * טיפול בטראומה שגרמה לפסוריאזיס בציר הזמן של המטופל, בגלגולים קודמים וטראומה שחווה “איש קצה” בעץ

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודות בוגרים: טיפול ביואורגונומי בפיברומיאלגיה – איילת זפרן

פיברומאלגיה (בעברית: דאבת או דאבת השרירים) היא תסמונת המאופיינת ע”י כאבים מופשטים במערכת השרירים (שרירים, רצועות וגידים) ובעייפות מתונה או חמורה המלווה בתחושה של חוסר באנרגיה, ירידה בסבילות לפעילות גופנית או תשישות. לעיתים יופיעו תסמינים נוספים כמו כאבי ראש, כאבי בטן ונפיחות בטנית (מעי רגיש), תכיפות במתן שתן, קושי בריכוז ובזיכרון ועוד. הכאבים אינם נגרמים

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול ביואורגונומי בהפרעת חרדה – דנה גיל עזריאל

הפרעות חרדה הן קבוצה של הפרעות נפשיות, אשר הסובלים מהן חווים תחושות עזות של חרדה המופיעות בעיתוי בלתי הולם, שלא חולפות תוך זמן קצר ומפריעות לניהול חיים תקינים. ניתן לסווג הפרעות חרדה לחרדות כלליות, שאינן תלויות בגירוי ספציפי ולחרדות מצביות הנובעות ממצב שנראה לרוב בני האדם מאיים, אם כי לא כולם חשים חרדה כתוצאה ממצבים

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול ביואורגונומי בטפילים במעיים – רחל כהן

טפיל/פרזיט הינו אורגניזם המשתמש בגוף כפונדקאי על מנת להתקיים. ישנם סוגים שונים של טפילים שחלקם חיים בסימביוזה עם מערכת העיכול ואינם מזיקים. עם זאת, ישנם טפילים אשר פוגעים ברקמות הגוף ועלולים לגרום למחלות כגון דלקת מפרקים ומחלת קרוהן. ירידה באוכלוסיית החיידקים הידידותיים במעיים או חולשה של מערכת החיסון מהווים מצע טוב לשגשוג טפילים והתפתחות מחלות.

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: דלקת קרום הלב – פריקרדיטיס- טיפול ביואורגונומי – אמיר קדישאי

א. תיאור המחלה מעטפת (קרום) הלב Pericardium)) היא רקמה רציפה, דו שיכבתית, העוטפת את הלב מכל צדדיו ומגנה על הלב ועל שורשי כלי הדם הגדולים המחוברים ללב. קרום הלב מפחית את החיכוך בין הלב לבין האיברים שסביבו, ומגן עליו מתנודות חדות בשינויי תנועה חדים, ושומר על הלב מפני התפשטות זיהומים או גידולים מאיברים קרובים. בין

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול ביואורגונומי בדלקת עור אטופית – יונית מלכאי

דלקת עור אטופית Atopic dermatitis, מכונה גם אסטמה של העור, אקזמה של העור. מחלה אוטואימונית, דלקת עור כרונית המתבטאת בפריחה יבשה, לרוב אדומה ומגרדת. על-פי רוב המחלה מופיעה בקרב תינוקות וילדים צעירים בעלי היסטוריה אישית או משפחתית של אלרגיות אך במקרים מסוימים יכולה להופיע בקרב מבוגרים כמחלה כרונית שחומרתה נחלשת לעתים עם השנים. דלקת עור

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים : טיפול ביואורגונומי בקרישיות יתר של הדם – רחל וולהיים

קרישי דם יכולים להיווצר בגופנו כתוצאה ממגוון רחב ביותר של גורמים. במקרים מסוימים מדובר על פגם גנטי במנגנון הקרישה של הדם, במקרים אחרים מדובר על ישיבה ממושכת שמובילה להיווצרות הקרישים וכן כל מצב של עימדון שבא לידי ביטוי בעצירה של זרימת הדם באזור מסוים, יכול להוביל ליצירה של קריש דם מסוכן וקטלני. ישנן מחלות מסוימות

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים : טיפול ביואורגונומי באקרומגליה – לילך מאור שמעוני

אקרומגליה מאופיינת על-ידי הפרשה מוגברת ולא מבוקרת של הורמון גדילה (GH – Growth Hormone), ע”י בלוטת יותרת המוח, היא בלוטת ההיפופיזה (Pituitary Gland). בלוטת יותרת המוח, שגודלה כגודל אפונה, ממוקמת בבסיס הגולגולת, מאחורי גשר האף. היא מעורבת בוויסות תהליכי גדילה, פריון, מאזן נוזלים וחילוף חומרים בגופנו באופן ישיר או באמצעות ויסות פעילותן של בלוטות אנדוקריניות

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול ביואורגונומי בנשים עם סוכרת הריונית – ג’וי הרשקו

** העבודה על טיפול בנשים עם סוכרת הריונית, שלא היתה להם סכרת לפני ההריון. איזון המטופלת והעובר (לפני הטיפול עצמו בסוכרת ההריונית) הסבר: בסוכרת הריונית גם המטופלת מושפעת וגם העובר שלה. לכן, הטיפול צריך להינתן לשניהם. אנחנו מתחילים את הטיפול באיזון המטופלת והעובר שלה. הטיפול:קוד התחלת טיפול (ניקוי מפריענים, בקשת אישור איבחון/טיפול ושאלות ראשוניות, בקשות אנרגטיות,

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול ביואורגונומי בהפרעת דחק פוסט טראומתית PTSD – פנינה ענבל זמורה

הפרעת דחק פוסט טראומתית הנה הפרעה פסיכיאטרית מתחום הפרעות החרדה המתפתחות בעקבות חווית אירוע קשה מאוד (טראומה) מבחינה נפשית או גופנית או נפשית וגופנית כאחד. ישנם שילקו בהפרעה אחרי תאונת דרכים קלה, פיגוע, התרסקות מטוס וכו. הלוקים בהפרעה מגיבים לרוב לחוויה זו בתחושות פחד וחוסר אונים, כמו גם איבוד עניין בדברים אחרים בחייהם, ואיבוד הסבלנות

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים:טיפול ביואורגונומי באבני כיס מרה – נינה בלייס

  אבני מרה או אבני כיס מרה הם אבנים הנוצרות כאשר נוזל, הנמצא בכיס המרה, מתקשה לחתיכות דמויות אבן. הנוזל, שנקרא מרה, עוזר לגוף לעכל שומן. נוזל המרה נוצר בכבד ונשמרת בכיס המרה עד שהגוף זקוק לה על מנת לעכל מזון שומני. אחרי אכילת שומן כיס המרה מתכווץ ודוחף את נוזל המרה לכיוון הצינורית שמובילה

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול ביואורגונומי בצליאק – תמר עדן הראל

צליאק (  דַּגֶּנֶת, כָּרֶסֶת )  היא מחלה הנובעת מרגישות לחלבון בשם גליאדין (Gliadin) ,  המרכיב, יחד עם חלבון נוסף בשם גלוטנין, את הגלוטן המצוי בדגנים מסוימים. ישנם מחקרים הטוענים שגם הגלוטנין ולא רק הגליאדין מכיל רכיבים המזיקים לחולי הצליאק. צליאק היא מחלה אוטואימונית. תאי מערכת החיסון מזהים בטעות את הגליאדין שנספג בתאי הדופן הפנימית של המעי הדק כגוף זר, פתוגני. תאי מערכת החיסון של החולה תוקפים את תאי המעי

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול ביואורגונומי בטינטון – ד”ר קרין שוורץ

טִנְטוּן (שם מדעי: Tinnitus, הגיה בלטינית: טִינִיטוּס) טנטון היא תופעה שבה אדם שומע צליל שאין לו מקור חיצוני אמיתי. הרעש, לרוב מונוטוני, יכול להיות בעל אופי שונה מאדם לאדם (צפצוף, זמזום, צרצור וכו’), ויכול ללוות את האדם במשך כל שעות היום, בעיקר בסביבה שקטה, כמו למשל בשעות הלילה וכשמנסים להירדם. חלק נרחב מהחולים סובלים מתופעות

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול ביואורגונומי בקנדידה – שירין דאהר

הטיפול בקנדידה בדיקת מפריענים למטפל ולמטופל: פיסי,רגשי,שיכלי,מידע,רוחני. הכנות לטיפול : האם נכון לי לטפל כרגע ? האם מותר לי לבדוק? האם מותר לי לטפל? באיזו מידה המטופל רוצה להבריא באחוזים? באיזו מידה הטיפול הביואורגונומי יעזור למטופל? כמה טיפולים נדרשים , וכל כמה זמן? שלבים ראשוניים של אבחון וטיפול : בדיקת שדות למטופל- אם אין שדות

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול ביואורגונומי בשלבקת חוגרת (הרפס) – סמדר שחר

רקע שַׁלְבֶּקֶת חוגרת (Herpes Zoster,‏ Shingles) נגרמת על ידי הנגיף Varicella Zoster Virus – VZV, השייך למשפחת נגיפי ההרפס. הנגיף גורם לשתי מחלות מוכרות. חשיפה ראשונה לווירוס הווריצלה-זוסטר נגרמת ממחלת האבעבועות רוח, בדרך כלל בילדות. לאחר המחלה, הנגיף לא עוזב את הגוף, אלא נשאר רדום בגנגליונים של תאי העצב התחושתיים (סנסורים) בגוף לאורך חוט השדרה. כאשר הווירוס מתפרץ בגוף בשנית (פעולה

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול ביואורגונומי לוקמיה – ענת קירשנבאום

לוקמיה, הידועה גם בשם “סרטן הדם”,  היא אחת ממחלות הסרטן הממאירות.  סוג של סרטן הנוצר ברקמות אשר אחראיות על ייצור תאי הדם, הכוללות את מוח העצם ואת מערכת בלוטות הלימפה. הלוקמיה גורמת להיווצרות לא תקינה ומוגברת של תאי דם במח העצם. המחלה נגרמת שתוצאה מהתרבות בלתי מבוקרת של לימפוציטים, אשר לא השלימו לחלוטין את תהליך

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: שלפוחית רגיזה (OAB – (Overactive Bladder תרגום תסמונת לביואורגונומי – מנדי ליבנה

תסמונת שלפוחית השתן הרגיזה מופיעה אצל נשים וגברים כאחד, ושבו חלה הידרדרות בתפקוד כיס השתן. במקום שניתן יהיה להתאפק פרק זמן ממושך – המטופל נאלץ לרוץ בתכיפות אל השירותים, לעתים פעמים רבות ביום, נוקטוריה  (קימה בלילה, מתוך שינה, לצורך הטלת שתן); ודליפת שתן בדחיפות (אני לא מספיק להגיע לשירותים בזמן, והשתן דולף). תופעה זו מכונה

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול ביואורגונומי הוליסטי במחלת הוילסון בכבד – יוליה שפיר

  מחלת וילסון בכבד נגרמת כתוצאה של חוסר חלבון יציב שאינו מסוגל לפרק את הנחושת בדם. היחלשות של חלבון אלבומין שאחראי על העברת וויסות נוזלים בדם, (עקב המצב). הטיפול: בכבד. כאב שבאהבה בין המטופל לכבד שלו. מציאת אדם קצה בשושלת של המטופל שחווה טראומה שהשפיעה על הכבד. כאב שבאהבה בין המטופל לאדם קצה (חמסה). ניתוק

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: שחמת הכבד – תרגום מחלה לשפת ביואורגונומי – שרה לבנה

כאשר מחלה כרונית גורמת לפציעה חוזרת ונשנית של הכבד ולהיווצרות צלקות, עלול להיגרם מצב הנקרא שחמת של הכבד. במצב זה, הרקמה הצלקתית גורמת לנזקים במרקם הכבד וחוסמת את זרימת הדם לאיבר. אובדן הרקמה הבריאה של הכבד מאט את תהליכי העיבוד של המזון וההורמונים ואת נטרול הרעלים המתרחשים בכבד הנורמלי. כמו כן מואט ייצור החלבונים וחומרים

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול ביואורגונומי בהפרעת קשב וריכוז – אילת זך

הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות או בקיצור הפרעת קשב (מוכרת כ-ADHD, ראשי תיבות באנגלית של Attention deficit hyperactivity disorder) היא הפרעה נוירו התפתחותית‏, שתסמיני הליבה שלה הם: קשיי קשב וקשיי ריכוז, היפראקטיביות (פעלתנות יתר) ואימפולסיביות‏. עם זאת, לא כל התסמינים חייבים להופיע כדי לענות על הקריטריונים של אבחנת הפרעת קשב (ויקיפדיה). הטיפול הביואורגונומי: בדיקת שדות למטפל,

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים – טיפול ביואורגונומי בגידול על הלבלב – רנה פלג

הלבלב (pancreas) הינו איבר במערכת העיכול. מיקומו בגוף הוא בחלקה העליון של הבטן, לפני עמוד השדרה, מעל הטבור. אורכו של הלבלב הוא כ- 15 ס”מ. הלבלב מחולק לראש, גוף וזנב. ראש הלבלב ממוקם קרוב לתחילת המעי הדק (התריסריון). הלבלב מייצר את מיצי הלבלב ואת האינסולין. מיצי הלבלב הם חלק מנוזלי העיכול. האינסולין הוא הורמון המאפשר

להמשך קריאה »
עבודות בוגרים
עבודת בוגרים: טיפול ביואורגונומי באובדן שמיעה פתאומי – ענת חדד

רקע אובדן שמיעה פתאומי לפי ההגדרה הרפואית העדכנית אובדן שמיעה פתאומי הוא ליקוי שמיעה שיכול להיות דו צדדי או חד צדדי שמתפתח במהירות מתגלה בעת התעוררות משינה או תוך שלוש יממות לכל היותר. סוג זה של אובדן שמיעה נפוץ ביותר בקרב אנשים בגילים 60-30 ולעתים קרובות מלווה גם בסחרחורות. בשליש מהמקרים השמיעה חוזרת לעצמה, ובשליש

להמשך קריאה »